Triglav suveren v Kopru, Finžgar z devetimi goli potopil Branik

16 Feb, 2016 / 0

V tretjem kolu smo na Primorskem spremljali derbi med Triglavom in Koprom 1958, v Mariboru pa sta se Branik in Kokra pomerila za prve točke v letošnji sezoni. V obeh primerih so se veselili gostje iz Kranja, saj je Triglav na obali slavil s 4:11, v Mariboru pa je bilo 12:14 v korist Kokre. Ljubljana je bila v tem kolu prosta.

V Žusterni smo spremljali obračun trenutno drugo uvrščenih moštev, saj sta obe moštvi v dosedanjem poteku prvenstva zabeležili po zmago in poraz. Triglav je začel učinkovito in po prvi četrtini vodil z 1:3, ob polčasu pa z 1:6. Tudi v tretji in četrti četrtini je le še višal razliko in na koncu zasluženo slavil. Najboljši strelci tekme so bili pri domačih Nenad Černeka in pri gostih Benjamin Popovič ter Primož Troppan, vsi s po tremi zadetki.

Bolj tesno pa je bilo na bazenu Pristan. Branik je začel odločno in po prvi četrtini vodil s 4:1. Nato pa se je pri gostih razigral Aleš Finžgar in razlika ob polčasu je znašala le še en zadetek v korist domačih. V tretji četrtini je Kokra s tremi zaporednimi zadetki preobrnila rezultat nato pa se je razlika do konca tekme ves čas gibala med dvema in tremi zadetki. Najboljša strelca pri domačih sta bila Luka Globovnik in Žan Uremovič s tremi zadetki, pri Kokri pa se je Finžgar ustavil pri devetih, tri je dodal Blaž Briški.

Ta vikend tekem v državnem prvenstvu ni, prihodnjo soboto, 27. februarja, pa AVD Kokra doma gosti VD Koper 1958 (POB Kranj ob 18:00), na Kodeljevo pa k VK Ljubljani Slovan prihaja AVK Branik (tudi ta tekma bo ob 18:00). AVK Triglav je v četrtem kolu prost.