Triglavu mestni derbi, Ljubljani obračun vodilnih

11 Feb, 2016 / 0

Jaka Mikoletič

V soboto sta se v drugem kolu na kranjskem bazenu pomerila AVD Kokra in AVK Triglav. Triglavani, ki so bili na tej tekmi v vlogi gostov, so zanesljivo slavili z 2:21. Nekoliko tesneje pa je bilo na Kodeljevem, kjer je VK Ljubljana Slovan v dvoboju prvouvrščenih moštev po prvem kolu z 10:5 ugnala VD Koper 1958. AVK Branik Maribor je bil prost.

V Kranju je Triglav začel močno in tekmecu v prvih dveh četrtinah ni dovolil zadetka. Strelsko se je v tem delu igre najbolj izkazal Gašper Šenica, saj je v prvem polčasu dosegel vse svoje štiri zadetke na tej tekmi. V drugem polčasu je trener Triglava Aleš Komelj zamenjal tudi vratarja, Triglav pa je popustil in Kokra je prišla tudi do dveh zadetkov. Kljub izdatni zmagi so se mlajši vaterpolisti, ki v tej sezoni nastopajo v ekipi Kokre, izkazali z borbeno predstavo in Triglavu niso dopustili, da bi se preveč sprostil. Najboljši strelec tekme je bil Benjamin Popovič s petimi zadetki, sledila sta mu Šenica in Andrej Ančimer s štirimi. Za Kokro pa je oba gola prispeval Rok Bergant.

Bolj napeto pa je bilo v Ljubljani, kjer sta se ekipi spopadli za trenutno prvo mesto na lestvici. Domači so začeli odločno in po prvi četrtini vodili z 2:0. Koprčani so nato vzpostavili ravnotežje in tudi sami začeli zabijati zadetke, a vendar je Ljubljana počasi višala razliko, ki je na koncu znašala +5. Razlika na tekmi bi bila morda celo večja, če ne bi imeli gostje iz obale v vratih zelo razpoloženega Luke Grzentiča. Najboljša strelca tekme sta bila pri domačih Andraž Verač in David Kecman s po tremi zadetki, pri Koprčanih  pa je pet igralcev doseglo po en zadetek.

V tretjem kolu prihodnjo soboto Kokra gostuje v Mariboru pri Braniku, tekma bo ob 19:00. Triglav pa odhaja v Žusterno k Kopru 1958, ta tekma bo ob 18:00. Ljubljana je prosta.