Intervju -Aljaž Pevec

Ime in priimek: Aljaž Pevec
Datum rojstva: 24. 4. 1992
Čas treniranja: 13 let

Zakaj si se odločil za ta šport?

V osnovni šoli smo imeli tečaje plavanje, kjer so me opazili trenerji AVK Branik Maribor in me povabili na treninge mlajših selekcij. Ljubezen na prvi pogled bi lahko rekli, saj sem že po prvem treningu vedel, da se želim ukvarjati z vaterpolom. Posledično sem opustil tudi treniranje nogometa.

Kdaj si se odločil za profesionalno kariero?

Za profesionalno kariero sem se odločil ko sem končal z igranjem v mlajših starostnih kategorijah. Po izkušnjah v Jadranski ligi, kjer sem nastopal najprej za AVK Triglav iz Kranja in kasneje za AVK Branik sem pri 22 letih dobil možnost prestopa v tujino. Prestopil sem v Aix en Savoie, v francosko drugo ligo. To se je izkazalo za zadetek v polno, imamo odlične pogoje za trening, treniramo pa osemkrat na teden. Potreboval sem nekaj časa, da sem se vklopil v ekipo in se navadil na nov igralni položaj, saj sem v Mariboru igral na levi, sedaj pa na desni strani napada.

Kaj je tvoja motivacija in kakšni so tvoji cilji za v nadaljevanju kariere?

Ciljamo na naslov prvaka. Glede prihodnosti pa upam, da bom zaigral v prvi francoski ligi ali pa morda celo v Španiji ali Italiji. Vse je še mogoče.