V finalu pokala Triglav in Ljubljana

4 Feb, 2016 / 0

Prejšnji mesec je bilo odigrano predtekmovanje in polfinalne tekme Pokala Slovenije v vaterpolu. AVK Triglav je mirno, z veliko razliko v golih izločil AVK Branik iz Maribora, VK Ljubljana Slovan pa se je v finale uvrstila po dveh napetih tekmah s koprsko ŠD Žusterno.

Konec novembra sta Branik in Žusterna odigrala še kvalifikacije za uvrstitev v polfinale. Žusterna je v svojem bazenu s 15:9 ugnala VK Novo Gorico, Branik pa je na Kodeljevem premagal VD Kamnik s 17:15. Triglav in Ljubljana sta bila kot lanski pokalni prvak in finalist neposredno uvrščena v polfinale. Žreb je nato določil da se bosta v polfinalu pomerila Branik in Triglav ter Ljubljana in Žusterna.

Prvi tekmi sta bili odigrani 5. decembra 2015 v mariborskem bazenu Pristan in na bazenu na Kodeljevem v Ljubljani. Triglav je že na prvi tekmi slavil z 11:17 in tako bolj kot ne odločil prvega potnika v finale. Pri Mariborčanih je na tej tekmi šest golov dosegel Žan Uremovič, pri Triglavu pa sta bila najučinkovitejša Benjamin Popovič s štirimi in Jaka Štirn s tremi zadetki. Bolj tesno pa je bilo v Ljubljani, kjer so domačini povedli že s +4, nato pa v zadnji četrtini vendarle rešili 2 zadetka prednosti pred povratno tekmo in se v Koper odpravili z zmago 8:6. Pri domačih je tri zadetke dosegel Andraž Verač, dva je dodal Gregor Merlak, pri gostih pa sta bila najučinkovitejša Uroš Fabič in Borut Anzeljc s po dvema goloma.

Teden dni pozneje sta sledili še povratni srečanji. Triglav je doma s še bolj prepričljivo igro odpravil Branik, tokrat je bilo 22:8. Pri domačih so se med strelce vpisali vsi igralci razen vratarja, kar pet pa jih je zadelo po trikrat. Pri gostih je tri gole prispeval Luka Globovnik, dva pa Matej Rajšp. V Kopru pa smo pričakovali bolj napeto tekmo, vendar pa je Ljubljana že do polčasa povedla s petimi goli prednosti in kljub temu, da se je Žusterna približala na -2, tekmo mirno pripeljala do konca in zmagala s 7:9 ter se tako v finalu pridružila Triglavu. Pri domačih so dvakrat zadeli Borut Anzeljc, Nejc Potočnik in Nenad Černeka, Ljubljano pa je s štirimi goli vodil Martin Puš, sledil pa mu je Andraž Verač s tremi.

J